AnnonsBrandt Bil

Fordhandlarna i Dalarna går samman under nytt paraply

De tre fordhandlarna i Dalarna; Hedemora Bilforum, Mora Bil & Traktor och Bilfocus i Dalarna, blir nu en del av koncernen Brandt. All personal följer med i skiftet som innebär att anläggningarna behåller och förstärker sin ställning på marknaden samtidigt som man fortsätter att fokusera på de nära lokala kundrelationerna.

Yoshua och Rikard hänger med när forna Bilfocus i Falun blir en del av koncernen Brandt Bil.

Här kan du läsa mer om Brandt Bil i Falun – se utbudet av bilar eller boka tid för service.

Bakgrunden till förändringen handlar om skiftet i generalagenturen för Sverige, från Ford till en privat aktör. Istället för ett knappt fyrtiotal återförsäljare finns numera fem större kluster över landet. I en av dem, Brandt bil med säte i Vänersborg, ingår sedan månadsskiftet november-december de tre dalaanläggningarna.

– Vi har alltid haft ett nära samarbete och känner varandra väl. Att vi nu slår oss ihop och får en ny ägare gör oss starkare på alla sätt och vis. Som små handlare i en stor värld kanske vi inte hade klarat oss själva i längden, säger Per-Arne Arnberg, tidigare vd för Bilfocus i Dalarna.

Få koll så dina vinterdäck håller måttet, och få reda på hur det fungerar med däckhotell – läs mer här.

Samtliga anställda följer med över i den nya konstellationen, vilket innebär en trygghet både för företagen och kunderna.

Han berättar att verksamheterna kommer att ha samma inriktning även framöver med försäljning av nya Ford, begagnade bilar samt service och verkstad.

– Vi har ju drivit anläggningarna i egen regi länge, så det är klart att det på ett sätt känns lite vemodigt. Men vi är glada att det blev Brandt som tog över, de känns genuina. Vi har en bra dialog och de har gett oss förtroende att fortsätta sköta verksamheterna, berättar Per-Arne.

Fått ett stenskott eller börjar vindrutan bli sliten? Få hjälp hos Brandt Bil i Falun.

Per-Arne Arnberg, tidigare vd för Bilfocus i Dalarna.

Samtliga anställda följer med över i den nya konstellationen, vilket innebär en trygghet både för företagen och kunderna.

– Det känns bra att vi kunnat säkra allas jobb och det är fortsatt samma personer man kommer att möta hos oss, säger Per-Arne.

Här kan du läsa mer om Brandt Bil i Falun – se utbudet av bilar eller boka tid för service.

Att vara en del av Brandt ger oss framtida möjligheter och öppnar dörrar

Skyltar och andra varumärkesmarkörer har bytts ut men enligt Per-Arne Arnberg kommer förändringen inte att märkas av så mycket för kunderna. Tanken är att fortsätta driva verksamheterna som tidigare utifrån god lokalkännedom och med omsorg om de nära och genuina kundrelationerna.

– Ford har genom åren haft ett starkt säte i Dalarna. Vi känner våra kunder väl och ibland kommer de in och fikar med oss. Vi Fordhandlare i landet har också samarbetat mycket och haft väldigt roligt ihop. Men det är klart att världen förändras ju hela tiden och jag tror att det här blir jättebra. Att vara en del av Brandt ger oss framtida möjligheter och öppnar dörrar för andra saker, säger Per-Arne.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Falu-Kurirens redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på [email protected]
Till toppen av sidan