Annons

Annons

Annons

Malung-Sälen

Larmet: ”Ungdomar väljer bort bio, för att de inte hinner läsa undertexterna”

Högläsningens dag (World read aloud day) instiftades 2010 av organisationen LitWorld. I år provade man, i skolorna i Malung-Sälen, på flera olika varianter för att uppmärksamma dagen.

– Vi måste lyfta vikten av läsning på alla sätt vi kan. Gör vi inte det är vi illa ute, säger Kristina Magnér, gymnasielärare i svenska.

Text

Gymnasiets entré hade smyckats med budskapet: World read aloud day. ”Förhoppning var att en författare skulle komma till oss på Högläsningens dag, men hon blev sjuk, så vi sparar henne till världsbokens dag i april istället. Men om två veckor får vi hit Maria Larsson från Högskolan Dalarna som föreläsare om sin forskning om läsning – det ser vi fram emot”, säger Kristina Magnér.

Bild: Privat

Annons

Under högläsningens dag lyfts betydelsen av hur viktigt det är för språkutvecklingen att läsa högt, runtom i världen. I Malung-Sälen har man under de senaste fyra åren uppmärksammat dagen, på olika sätt genom att läsa högt i olika former, på alla förskolor och skolor i hela kommunen. Utöver denna dag firar man även lyrikens dag och världsbokens dag.

0 kren månad

Läs vidare med Digital

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på falukuriren.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan