Annons

Annons

Annons

Nya badhuset i Falun

Insändare
Badhuset har flera brister för oss med handikapp

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag tillhör en av patienterna som tidigare badat i Neptunbadet på Falu lasarett under fyra år i rehabiliteringssyfte. Många har badat betydligt längre.

Vi badade i Neptunbadet på fasta tider indelade i olika grupper och med olika handikapp. Jag tillhör inte den med mest handikapp eftersom jag kan gå kortare sträckor utan hjälpmedel. Flera patienter har inte den förmågan utan behöver exempelvis motordrivna rullstolar. Patienter behöver hjälp med att ta sig i och ur bassängen.

Annons

Annons

Vår uppfattning var vid information innan flytt till nya badhuset att vi skulle behålla särskilda tider som regionen betalade Falu kommun, enligt konceptet vid Neptunbadet.

Neptunbadet på Falu lasarett.

Bild: Christian Larsen

Själva rehabbassängen i nya badhuset är så klart ny och inte så sliten som Neptunbadet. Dock kan den endast ställas in i två höjdnivåer.

Sträckan att ta sig till rehabbassängen är betydligt längre från parkeringen än den vid Neptunbadet. Det saknas ett flertal handikapparkeringar.

Flera patienter behöver åka med sina handikappfordon till omklädningsrum som är ett unisex-rum, där både män och kvinnor ska byta om. Vid Neptunbadet var det uppdelat för män respektive kvinnor.

Vi som är i mitt tillstånd har fått tider att bada på där även friska människor får utnyttja bassängen.

Nya badhuset vid Lugnet.

Bild: Tomas Nyberg

Jag förstår inte hur man tänker med de patienter som ligger inlagda på lasarettet och nu ska transporteras till Lugnet. Tidigare var det enbart att åka hiss ner en våning inomhus till Neptunbadet.

Annons

Bastun ligger långt ifrån rehabbassängen.

Med hopp om att man korrigerar de brister som finns.

Lars

Annons

–––

Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan