Annons

Annons

Annons

Falun

Insändare
Vänstern har en egen verklighetsuppfattning

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag var i tisdags på Falu-Kurirens seminarium om Sverige och Nato. Bra initiativ och mycket intressant. Ulla Gudmundsson kunde briljera med sina djupa kunskaper om historien och Nato. Hon beskrev hur hon nu med ledning av verkligheten ändrat uppfattning och är för ett medlemskap i Nato.

Annons

Annons

Perols Ulla Gudmundson, Patrik Liljeglöd (V) och Gabriel Ehrling Perers på Falu-Kurirens seminarium på Gamla Elverket den 14 mars.

Bild: Lars Dafgård

Men när företrädare för Vänsterpartiet tog till orda, i publiken och på scen, försvann verkligheten från diskussionen. Först säger en med emfas, på en fråga om partiets ensamma ställningstagande i riksdagen att Sverige inte skulle hjälpa Ukraina, att hon var stolt över hur man då röstade! Stolt!?!

På en fråga om hon var lika stolt över att partiet 1939 och framåt var det enda som på samma sätt var helt emot att Sverige skulle hjälpa Finland när Sovjet invaderade avstod hon från att svara.

Men detta var inte nog.

När en ledande V-företrädare, som brukar vara ganska klok, skulle beskriva hur Sverige i läget som det är med Rysslands totalt hänsynslösa invasion av Ukraina och krav på en ny russifierad säkerhetsordning borde agera. Vi måste då stå utanför Nato och få/ta rollen att medla var svaret. På frågan om hur det skulle gå till exemplifierar han hur man gör när man medlar i ett bråk mellan barn på en skolgård genom att gå ner på ett knä och prata lugnande med kombattanterna, vilket han teatraliskt också förevisar.

Rysslands attack på Ukraina jämförs alltså av V med barns bråk på en skolgård som ska avstyras genom att vi står utanför Nato och därför enkelt kan lösa det i en sådan medlarroll...

Annons

Göran Carlsson

Annons

–––

Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan