Annons

Annons

Annons

Hem till Dalarna

En hel tidning om de som valt ett liv i Dalarna

Drömmen om Dalarna – den finns!

Falu-Kuriren har i många artiklar berättat om intressanta människor som gjort det oväntade – eller kanske precis det de hoppades få göra.

Text

Livet har tagit nya spännande vändningar efter medvetna val eller så är det slumpen som fört dem hit till Dalarna där de bor i dag.

I en artikelserie som vi kallar Hem till Dalarna har tidningen under något år bjudit på många härliga berättelser om människor som sökt sig tillbaka och de som hamnat i Dalarna av helt andra anledningar.

Annons

Och här i denna speciella e-tidningsbilaga på 28 sidor har vi samlat deras historier. De är så bra att de är värda att berättas igen.

Annons

Här kan du läsa om dem som flyttat iväg och fått hemlängtan efter några år

Här finns de klassiska återvändarna som har sina rötter och växt upp i Dalarna. Som flyttat iväg och kanske utbildat sig. Jobbat några år, bildat familj med barn och sedan fått hemlängtan till en lugnare tillvaro. Och inte helt ovanligt har de hittat huset som får deras hjärtan att sjunga.

Malin och Mats Ymell hittade lugnet i Malung.

Bild: Jenny Eriksson

Malin hittade drömhuset hemma i Malung och flyttade hem med man och barn. De lämnade Söders höjder i Stockholm för en Bullerbykänsla.

Ann reste världen runt – sedan mötte hon kärleken i den lilla byn Snöborg i Dala-Järna. Så här säger hon: ”Once in a lifetime”.

Rednex-stjärnan Jens sa ”Aldrig mera Falun” där han levde gott i varma Turkiet. Nu chefar han över en golfklubb och fortsätter spela hiten ”Cotton Eye Joe”.

Jens Sylsjö från Rednex trodde aldrig att han skulle flytta hem till Falun igen. Men så blev det.

Bild: Linda Mankefors

Förhoppningen är att du inspireras av att läsa alla de här härliga berättelserna!

Annons

Annons

För att läsa bilagan Hem till Dalarna behöver du någon av de här prenumerationerna: Total (papperstidningen), Helg eller Digital Premium. Här kan du bli kund för att läsa.

Här kommer du till e-tidningen.

Bilagan finns också att läsa i Falu-Kurirens e-tidningsapp.

Helena Nyman, chefredaktör för Falu-Kuriren

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan