Annons

Annons

Annons

Skidspelen 2023

Supersprint samlar in pengar på Skidspelen – vi sänder tävlingen

I helgen hålls Svenska Skidspelen i Falun, och på söndagen kommer världseliten att göra upp i en supersprint där intäkterna går till Ukrainas skidförbund.
Du som är eller blir prenumerant på Falu-Kuriren kan se den direkt på sajten, med start 12.50 på söndag.

Text

Annons

Mellan fredag och söndag gör elitåkarna upp under världscuptävlingar på Svenska Skidspelen i Falun.

Utöver världscuptävlingarna kommer det också anordnas en supersprint på söndagen, och nu står det klart att Falu-Kuriren sänder den tävlingen. Supersprinten är en distans på 150 meter, där 20 kvinnor och 20 män gör upp på Lugnets skidstadions upplopp.

– Det är så otroligt roligt att kunna erbjuda Falu-Kurirens läsare att se den rafflande supersprinten för alla er som inte kan vara på plats eller vill se den igen. Det stora intresset för längdskidåkning i Falun är imponerande och många är på plats, men vi vet också att vissa väljer att sitta hemma och följa tävlingarna. Det kan de göra nu, säger Helena Nyman, chefredaktör för Falu-Kuriren.

Annons

Falu-Kuriren storsatsar under helgen med bevakningen från Svenska Skidspelen, där sportredaktionen är på plats för att ta pulsen på åkarna efter loppen, leverera analyser och reflektioner och snappa upp de hetaste snackisarna.

Annons

– Vår bevakning av Svenska skidspelen har alltid engagerat Falu-Kurirens läsare. Vi vet att många uppskattar den högklassiska sportbevakningen. Den här helgen är speciell i Falun. Vi har skidåkare på den absoluta världsnivån samtidigt som det är en lokal folkfest med massor av åskådare. Den kombinationen är oslagbar, fortsätter Helena Nyman.

Supersprinten, som är på initiativ av Ski Team Sweden med åkaren Marcus Grate som initiativtagare, kommer i och med tävlingen samla in pengar till Ukrainas skidförbund.

– Vi vill bidra till show på Skidspelen. Juniorer får möta sina idoler och utmana världseliten. Det ska inte bara handla om att komma först. Här går vi ihop för att göra något fint tillsammans. Vi ska bidra till att skapa förutsättningar för Ukrainas skidlandslag att komma tillbaka ut och tävla, säger Marcus Grate i ett pressmeddelande.

Tävlingen ser du live på sajten eller i appen, med start 12.50 på söndag.

Falu-Kurirens redaktion med nyfikna och intresserade journalister finns på plats inne på Lugnet-området under lördagen för att träffa alla skidintresserade. Och vad kan du egentligen om Svenska Skidspelen? Svara på frågorna i vårt quiz och tävla om en gratis prenumeration.

Fakta

Så ser du sändningen

För att se sändningarna på falukuriren.se måste du vara prenumerant på Falu-Kuriren. Är du inte kund ännu blir du det enkelt genom att följa den här länken. Har du redan en aktiv prenumeration kan du logga in här och att få tillgång till allt material på falukuriren.se.

Alla sändningar kommer att finnas kvar på falukuriren.se/livesport och finnas tillgängliga som repriser i efterhand.

För bäst användarupplevelse rekommenderas Apple tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. För dig som tittar via en Appleprodukt rekommenderas Apple tv. Genom att ladda ner vår nyhetsapp till mobilen kan du se matcherna via chromecast eller Apple Airplay. Det går även att se matcherna direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan