AnnonsSol och Tak Dalarna

Elpriserna rusade – då satsade Niklas på nytt tak med solpaneler: “Väldigt nöjd”

För att tackla de höga elpriserna valde Niklas Jonsson, villaägare i Ornäs, att anlita den lokala firman Sol och Tak Dalarna när det gamla taket skulle bytas. Som många andra valde Niklas att satsa på solpaneler för att sänka sina kostnader och bidra till en bättre miljö.

– Sol och Tak fortsatte faktiskt direkt över till grannarna när de var färdiga med vårt tak.

Niklas Jonsson blev så nöjd med resultatet att han utan problem lyckades övertyga grannarna om att anlita samma företag.

Det pågår en solexplosion i Sverige där allt fler privatpersoner väljer att installera solpaneler på sina tak. Höga elpriser och en rejäl skattereduktion på solceller är viktiga faktorer bakom ett allt större intresse under det senaste året.

En av dem som valt att börja producera sin egen el är Niklas Jonsson, villaägare i Ornäs mellan Borlänge och Falun. Niklas hade länge gått i tankarna om att en dag satsa på solenergi. När priset på el nådde oanade nivåer och husets tak började bli gammalt valde han att förverkliga planerna.

Niklas tog in offerter från flera företag, men när både prislappen och förslaget var bäst från samma leverantör blev valet enkelt. Borlängeföretaget Sol och Tak fick uppdraget – de kunde lösa nytt tak, solceller och plåtslageri inom ett och samma företag.

Det bästa har varit att hela processen har gått så smidigt

Så går det till när Sol och Tak arbetar på ditt tak

Efter att de tillsammans arbetat fram den bästa lösningen för Niklas villa påbörjades arbetet med att byta ut det gamla taket mot ett nytt och samtidigt installera solpaneler.

– Det gick väldigt fort när de väl drog igång. De har skött sig exemplariskt, så det känns jättebra, säger Niklas.

Vad tycker du har varit det bästa med att anlita Sol och Tak Dalarna?

– Det bästa har varit att hela processen har gått så smidigt. De är väldigt trevliga och duktiga. Sedan är det även kul att det är ett mindre lokalt företag som finns i Borlänge.

Så väljer du rätt när det kommer till solceller - och detta ska du tänka på

Niklas Jonsson blev så nöjd med resultatet att han utan problem lyckades övertyga grannarna om att anlita samma företag.

– Grannarna kom och pratade med oss om vad vi tyckte och då rekommenderade vi Sol och Tak. Så företaget kunde bara flytta över byggställningen till dem.

De kunde lösa nytt tak, solceller och plåtslageri inom ett och samma företag

Säljaren Mattias Bäckman, som tog fram förslaget bakom Niklas nya tak och solpaneler, berättar att han och kollegorna på Sol och Tak alltid kommer ut till kunden i ett tidigt skede för att fånga upp önskemål och skräddarsy ett nytt tak eller en anläggning för solenergi. Ofta har de möjlighet att ge ett prisförslag redan på plats.

Mattias Bäckman på Sol och Tak.

Sol och Taks medarbetare har alla många års erfarenhet från branschen.

– Anlitar man oss är det lokalt, tryggt och enkelt. Alla är anställda under samma tak och vi jobbar hårt för att det ska vara tryggt för kunden hela vägen, säger Mattias Bäckman och fortsätter:

– Många är positiva till att vi är snabba, men viktigast av allt är att arbetet med solceller och tak är korrekt utfört och att det känns tryggt för kunden.

Att Sol och Taks kunder är så nöjda skapar ofta ringar på vattnet.

– Det är många grannar eller bekanta till kunderna som hör av sig som också har blivit intresserade av att anlita oss och det är väldigt roligt.

Vad är livslängden på ditt tak? Läs mer här

Fakta

Fakta Sol och Tak Dalarna AB:

Bakom företaget Sol och Tak Dalarna står barndomsvännerna och grundarna Markus Göras och Felix Lövgren som båda arbetat närmare 20 år i takbranschen.

I dag erbjuder de sina kunder allt inom takläggning, plåtslageri och solenergi. Allt i ett – från ett och samma takföretag. För att erbjuda kunderna bra pris och snabba leveranstider har de sitt eget plåtslageri på Hejargatan 1 i Borlänge. De vill att kunderna ska känna sig trygga och har endast utbildade och erfarna montörer som håller ordning och reda på projektet ute hos kund. Både slutprodukten och resan dit ska vara toppklass.

Hemsida:

solotak.se

Adress:

Hejargatan 1

781 71 Borlänge

Telefon:

010-200 75 70

E-mail:

[email protected]

Inbäddat innehåll

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Falu-Kurirens redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på [email protected]
Till toppen av sidan