AnnonsBjörkmans Bil

Så vet du vilken laddbar bil som passar dig – experten tipsar: "Därför ska du välja en Plug-In Hybrid eller elbil"

Snabba laddningstider, modern teknik och låga driftkostnader har gjort att många kunder intresserar sig för laddbara bilar. Robert Sundin på Björkmans Bil guidar till Kias populäraste modeller.

Robert Sundin på Björkmans Bil.

– Utvecklingen för laddbara bilar går otroligt fort. Räckvidden på el blir allt längre och nya, moderna säkerhetssystem utvecklas hela tiden. Kia har ett av de bredaste laddbara modellprogrammen i Sverige och det är en väldigt spännande resa att få vara med på.

Robert Sundin, säljare på Björkmans Bil i Falun, konstaterar att utbudet av laddbara bilar aldrig varit större än idag. Dessutom är modellerna utrustade med den allra senaste tekniken som ytterligare förbättrar körupplevelsen, fortsätter han.

– Kia Connect är standard i alla våra nya laddbara bilar. Med Kia Connect får du information i realtid som assisterar dig i varje situation, och fjärrstyrning via din smartphone som bland annat innebär att du kan förinställa värmesystemet så att bilen redan är varm när du ska köra. Kias nya elbilar kommer även med Vehicle2Device, som gör att du kan använda bilen som en mobil powerbank som kan ladda exempelvis din elcykel eller driva elen i husvagnen när du är på semester.

Läs mer om Kias elbilar och laddhybrider här – hur långt kommer de olika modellerna på el?

Kia erbjuder idag åtta laddbara modeller varav tre renodlade elbilar.

För den som väljer mellan en Plug-In Hybrid och en elbil finns det några faktorer att ha i åtanke, menar Robert.

– Elbilen är ett bättre val för miljön och ger dig även låga driftkostnader, högre komfort och snabb acceleration. Vill du ha en bil som klarar de korta vardagsresorna på el ska du välja en Plug-In Hybrid. När elen tar slut går bilen in i ett hybridläge och du kan fortsätta din färd precis som vanligt, fast med hjälp av bensinmotorn. Ett prisvärt och miljövänligt alternativ på kortare sträckor i stan.

Särskilt omtyckt av familjer och de som vill lasta in mycket i bilen

Kia erbjuder idag åtta laddbara modeller varav tre renodlade elbilar, berättar Robert. Bland Plug-In Hybriderna är Kia Sportage en av de mest populära.

– Kia Sportage är en fyrhjulsdriven SUV som har en räckvidd på upp till 70 kilometer på el. Tack vare sin kraftfulla design och luftiga interiör passar den alla som vill ha en lite större bil med högre insteg, oavsett om man ska köra inne i stan eller upp till fjällen. En annan kundfavorit är Kia Ceed SW Plug-In Hybrid, en modern kombi med en räckvidd på 50 kilometer på el och stort bagageutrymme, som är särskilt omtyckt av familjer och de som vill lasta in mycket i bilen.

Som fulladdad har EV6 en räckvidd på upp till 528 kilometer

Så kan du få en värdecheck på 20 000 kr när du köper en ny Kia - här är tillbehören du kan utrusta din bil med

Den populära elbilen Kia EV6 blev årets bil Europa 2022.

I segmentet helt eldrivna bilar är succémodellen Kia EV6 en av de som utmärkt sig allra mest, inte minst bland tjänstebilsåkarna.

– Bilen är stor och rymlig, kan fås med fyrhjulsdrift och har en banbrytande 800-voltsteknik som gör att den kan laddas från 10 till 80 procent på bara 18 minuter vid laddning på minst 240kW. Som fulladdad har EV6 en räckvidd på upp till 528 kilometer, och har du bråttom räcker det att ladda i fyra och en halv minut för att få 100 kilometers räckvidd. En storsäljare hos framförallt privatpersoner är Kia Niro EV, en helt eldriven crossover som både är rymlig och utrustad med den senaste tekniken och säkerhetssystemen.

Idag består 80 procent av Kias försäljning i Sverige av laddbara bilar, och redan nästa år har Kia som mål att nå 100 procent, berättar Robert.

– Kia vill ligga i framkant i omställningen från fossildrivna till eldrivna bilar och bidra till att så många som möjligt ska kunna gå över till att köra en laddbar bil. Av de bästsäljande bilmärkena i Sverige har Kias laddbara bilar det lägsta genomsnittliga koldioxidutsläppet med 34 gram per kilometer, och det finns mycket nytt att se fram emot de närmaste åren.

Se bilarna i lager på Björkmans Bil här

Inbäddat innehåll

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Falu-Kurirens redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på [email protected]
Till toppen av sidan