AnnonsICA Maxi Falun

Med hjärtat i Falun - Johan på ICA Maxi om sponsring och lokalt engagemang: "Värt varenda krona"

Det har gått 16 år sedan Johan Davidson öppnade upp dörrarna till ICA Maxi Falun för första gången. Idag är butiken ett givet inslag i staden, men de är även en uppskattad sponsor.

– Vi är otroligt tacksamma för all hjälp som vi får av ICA Maxi Falun. Utan dem hade vi inte kunnat erbjuda den bredd av arrangemang som vi kan idag, säger Mats Omne, producent på Magasinet.

Falubon tillika ICA-handlaren Johan Davidsson.

Det händer mycket på ICA Maxi Falun. Förutom att de har ett brett sortiment som passar alla plånböcker, erbjuder de online-handel till både privatpersoner och företag med leverans måndag till fredag. Sedan starten 2007 har Johan Davidson och hans medarbetare även sponsrat lokala föreningar och organisationer. Den siffran växer stadigt – och idag hjälper de 50 olika verksamheter.

– Vi vill ge tillbaka till lokalsamhället, men det är även viktigt för oss att synas på orten. Vi har valt att sprida vår sponsring brett. Det handlar om allt från idrott till kultur, men den röda tråden är barn och ungdomar. Det är vår prioritet, säger han.

Här kan du läsa mer om ICA MAXI Faluns lokala engagemang i och kring Falun

ICA Maxi Falun sponsrar 50 olika verksamheter i och kring Falun. "Vi vill ge tillbaka till lokalsamhället", menar Johan Davidsson.

ICA Maxi Falun skänker en miljon kronor om året till lokala föreningar och organisationer. På listan finns bland annat Riastugan i Falun, Korsnäs IF, IBF och Magasinet.

– Det är värt varenda krona. Vi har bland annat sponsrat Kulturföreningen Magasinet i 16 år. Det som Mats Omne och hans kollegor gör för Falun är fantastiskt. De har en unik lokal som går att använda till flera olika ändamål. Jag har lyssnat på artister där, tittat på konstutställningar, och vi brukar även ha våra personalfester där, säger Johan Davidson.

Påsken och påskmaten står runt hörnet - här kan du läsa mer om ICA Maxi Faluns catering och buffémat

På unika Magasinet anordnas diverse konserter, event och utställningar. I vår kommer bland annat Måns Zelmerlöw, Molly Hammar, P-Floyd och Lisa Ekdahl på besök.

Magasinet drivs av Kulturföreningen Magasinet. De erbjuder en blandning av arrangemang, projekt och processer, de flesta i egen regi, men de har också flera samarbeten med bland annat fria kulturutövare och entusiaster till etablerade institutioner.

– Vi får 100 000 kronor av ICA Maxi Falun varje år. De är en otroligt viktig sponsor. Tack vare dem kan vi arrangera smalare konserter som inte lockar en så stor publik, säger Mats Omne, producent på Magasinet och hyllar Johan Davidson:

Alla som sponsrar våra föreningar och organisationer gör Falun lite roligare att leva och bo i.

Följ ICA Maxi Falun på Facebook för aktuella erbjudanden och nyheter i butiken plus online

Magasinet utsågs tidigare i år till årets spelplats på branschgalan Sweden Live och mottog arrangörspriset LiveApan. Det gladde självklart gänget på Magasinet; Mats Omne, Moa Kringstad, Magdalena Nord Omne och Lisa Mossfeldt Scheltdorf.

När Mats Omne får reda på att ICA Maxi Falun totalt har gett Kulturföreningen Magasinet 1,6 miljoner kronor sedan 2007, blir han förvånad men glad.

– Det är mycket pengar. Vi är otroligt tacksamma. När jag kontaktade Johan Davidson 2007 för att be om ett bidrag till Magasinet förstod han grejen med sponsring direkt. Vi har en jättebra relation. Vi försöker att ge tillbaka genom att handla allt vi behöver till våra konserter och event på ICA Maxi Falun. Det är verkligen en win-win-situation, säger han.

Läs mer här om hur du som privatperson handlar online hos ICA Maxi Falun och här finns info om hur det fungerar för företag att beställa online

Inbäddat innehåll

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Falu-Kurirens redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på [email protected]
Till toppen av sidan