Annons

Annons

Annons

Falufolk

Lär känna Faluprofilerna!

Vad gör Faluns målkung Galante egentligen med alla medaljer och vem var inspirationen till den där makalösa lasagnen som alltid imponerar på hustrun?
Varför började Linghedprofilen Jessica kämpa för en multiarena – och hur gick det till när handlarprofilen Ica-Mats Andersson så oväntat hittade sin biologiska familj?
Missa inte vår nya serie: Falufolk.

Text

Ett par av de faluprofiler som hittills medverkat i serien: Frida Sandgren som driver lanthandel i Linghed, och skivaktuella Envikenmusikern John Lindberg.

Bild: Jenny Andréasson

Annons


I mitten av januari publicerade vi det första porträttet i Falu-Kurirens nya serie där du får lära känna några av våra Faluprofiler.

Möt personen bakom den resultatjagande idrottsstjärnan eller killen bakom den berömda Elvis-luggen som stått på rockscenerna i över 20 år – eller nostalgifrossa i P Floyd-minnen från Skog tillsammans med frontmannen själv hemma bland gitarrerna i villan i Samuelsdal.

Annons

Annons

Överraskas av den färgglada hattsamlingen hos en av våra OS-kampanjprofiler – möt företagskvinnan som när hon inte driver lanthandel extraknäcker som spinninginstruktör i Svärdsjö – och kom nära den kända Ica-profilen som berättar om mötet med sin biologiska familj.

Och visst är det tack vare falubon Karin Bergström, som föddes i ett kronotorp med nio syskon vid Lapplandsgränsen, som vi nu vet lite om hur det kunde vara att arbeta som kocka i en skogskoja, bara 16 år gammal, år 1951.

I vår publiceras Karins spännande livsskildring och vittnesmål om yrken som för länge sen försvunnit i Sverige i en utgåva från Dalarnas kvinnohistoriska förening.

Och vi kan utlova mer Falufolk i spalterna nu när vi går mot vår.

Kanske just ditt tips leder till nästa spännande porträtt?

Ja, kanske du rentav vill tipsa om dig själv!

Välkommen att mejla oss på adressen: [email protected]

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan