Annons

Annons

Annons

Bandy

Glädjebeskedet: Falu-Kuriren sänder IFK Rättviks matcher i elitserien

IFK Rättvik är nykomlingar i elitserien på både dam- och herrsidan till kommande säsong, och nu står det klart att du kan se lagens alla matcher live på Falu-Kuriren!
Detta när tidningens ägare Bonnier News tecknat avtal för att sända elitserien i bandy i fem år framåt.
– Förhoppningsvis kan intresset för Rättvik hos den breda publiken också öka med den här rättigheten, säger vikarierande sportchef på Falu-Kuriren Markus Josefsson.

Både IFK:s herrar och damer tog klivet upp i år. I höst kan du se båda lagens matcher live på sajten.

Bild: Oskar Magnusson

Annons

IFK Rättvik hade under våren lysande framgång på både herr- och damsidan: Båda A-lagen gick nämligen upp i högsta serien, elitserien, samtidigt!

Och för dig som är eller blir +allt-kund eller prenumerant av pappers- eller e-tidningen kan du i vinter se de båda lagens alla matcher live på Falu-Kuriren. Bonnier News, som äger Falu-Kuriren, har tecknat ett avtal som innebär att all bandy sänds i fem år framåt, på både dam- och herrsidan.

– Rättvik har bestämt sig för att stanna kvar i elitserien och under en femårsperiod är det inte helt otänkbart att Falu BS, med ny hall, också kan ta klivet upp, säger vikarierande sportchef Markus Josefsson.

På Falu-Kuriren kommer IFK Rättviks samtliga matcher sändas, men för den som vill se alla matcher från de båda serierna, inklusive SM-finalerna, sänds de på Bandypuls och Expressen.

Annons

Annons

– Förhoppningsvis kan intresset för Rättvik hos den breda Falu-Kuriren-publiken också öka med den här rättigheten. Klubben har i över ett halvsekel stått i skuggan av Falu BS, som under 70-talet blev ”hela Dalarnas lag”, och behöver lyckas betydligt bättre med publiktillströmningen för att dess långsiktiga satsning ska hålla, säger Markus Josefsson och fortsätter:

– När det gäller dambandyn är det av yttersta vikt att intresset och spelarunderlaget ökar och att även Falu BS följer Rättviks goda exempel och startar ett damlag.IFK Rättvik vann serien och gick därmed upp i elitserien, något som blev klart i mitten av februari efter att laget vunnit mot Falu BS.

Det nya avtalet gör också att samtliga dammatcher för första gången någonsin kommer att sändas.

– Nu får vi en långsiktighet med en mediepartner som tar vår sport på allvar och vi kommer att nå ut på ett sätt som vi inte gjort tidigare, genom att matcherna sänds på två nationella plattformar och hos flera starka lokala varumärken. Vi är extra glada att Bonnier News och NTM kommer att sända alla dammatcher, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.

Mattias Wallström är livesportansvarig på Bonnier News och han gläds över det nya avtalet.

– Det är snart tio år sedan Bandypuls såg dagens ljus. Under den tiden har vi haft delar av rättigheten hos oss, innan den försvann till en av våra konkurrenter. Nu är den tillbaka där den hör hemma, hos oss som älskar bandy, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

Annons

Fakta

Så ser du matcherna

För att se sändningarna på falukuriren.se måste du vara prenumerant på Falu-Kuriren. Är du inte kund ännu blir du det enkelt genom att följa den här länken. Har du redan en aktiv prenumeration kan du logga in här och att få tillgång till allt material på falukuriren.se.

Alla sändningar kommer att finnas kvar på falukuriren.se/livesport och finnas tillgängliga som repriser i efterhand.

För bäst användarupplevelse rekommenderas Apple tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. För dig som tittar via en Appleprodukt rekommenderas Apple tv. Genom att ladda ner vår nyhetsapp till mobilen kan du se matcherna via chromecast eller Apple Airplay. Det går även att se matcherna direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan