Annons

Annons

Annons

Bandy

Spelarnas jubel efter tv-beskedet

Elitserien ”kommer hem” till Bandypuls och Falu-Kurirens plattformar.

Då jublar spelarna.

– Det är på Bandypuls bandyn hör hemma, säger IFK Rättviks Jonas Röine.

Rasmus Plan och Jonas Röine gläds åt att IFK Rättviks matcher sänds på falukuriren.se i vinter.

Bild: Oskar Magnusson

Annons

Under tisdagen kom Falu-Kuriren med glädjebeskedet att tidningen tillsammans med Bandypuls och Expressen (som likt FK ingår i Bonnier-koncernen) förvärvat sändningsrättigheterna till bandyns elitserie på både dam- och herrsidan.

– Förhoppningsvis kan intresset för Rättvik hos den breda publiken också öka med den här rättigheten, säger Falu-Kurirens vikarierande sportchef Markus Josefsson.

Rättigheterna gäller i fem år framåt.

– Rättvik har bestämt sig för att stanna kvar i elitserien och under en femårsperiod är det inte helt otänkbart att Falu BS, med ny hall, också kan ta klivet upp, fortsätter Josefsson.

Annons

Thomas Angantyr, här tillsammans med hustrun Carin och döttrarna Anna och Lina efter IFK Rättviks kvalseger mot Hammarby i mars, gillar den nya tv-satsningen: ”Bra att det blir tydligt vilken plattform som gäller”, säger tränaren.

Bild: Oskar Magnusson

Annons

På Falu-Kuriren kommer IFK Rättviks samtliga matcher att sändas, men för den som vill se alla matcher från de båda serierna, inklusive SM-finalerna, sänds de på Bandypuls och Expressen.

– Det känns smidigt att ha båda serierna samlade på samma sajt. Många är redan prenumeranter sen tidigare, så det blir ju perfekt att nu också kunna se matcherna där, säger Rättviksmittfältaren Rasmus Plan.

– Bra att damernas elitserie också sänds. Det ger en proffsig känsla.

Plans mittfältskollega Jonas Röine fyller i:

– Bandypuls är ju bandyns stora plattform och det är där bandyn hör hemma, sen är det ju perfekt att lokaltidningarna får möjlighet att visa matcherna. Ju fler som kollar och använder sajten ju bättre är det.

Fakta

Så ser du matcherna

För att se sändningarna på falukuriren.se måste du vara prenumerant på Falu-Kuriren. Är du inte kund ännu blir du det enkelt genom att följa den här länken. Har du redan en aktiv prenumeration kan du logga in här och att få tillgång till allt material på falukuriren.se.

Alla sändningar kommer att finnas kvar på falukuriren.se/livesport och finnas tillgängliga som repriser i efterhand.

För bäst användarupplevelse rekommenderas Apple tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. För dig som tittar via en Appleprodukt rekommenderas Apple tv. Genom att ladda ner vår nyhetsapp till mobilen kan du se matcherna via chromecast eller Apple Airplay. Det går även att se matcherna direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator.

Annons

Annons

En av användarna är Jonas pappa hemma i Drammen.

– Han kollar allt som finns (skratt). Jag vet inte hur han har löst det, men han kan se alla matcher i alla fall även fast han bor i Norge.

Tränaren Thomas Angantyr var i mars med och förde upp IFK Rättviks damlag i elitserien efter kvalsegern mot Hammarby.

– Jag är glad för tjejernas skull att också de får synas, och det är bra med en tydlighet kring vilken plattform som gäller nu de kommande åren. Jättekul, säger Angantyr.

Rasmus Plan (8) hoppas få måljubla ihop med Jack Ternander (9) många gånger i vinter.

Bild: Oskar Magnusson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan