Annons

Annons

Annons

Följ med

Chefredaktören: Det här är vårt löfte till dig

Vi har ett löfte till dig som läsare av Falu-Kuriren. Du ska alltid veta att du får följa med – i snacket, i spelet och i vimlet.

Den här signalen kommer du att se mycket av framöver – både i tidningen och på sajten och appen.

Text

Vi är den största lokaltidningen i Dalarna med en lång tradition och det är vi som jobbar på redaktionen i dag stolta över. Men vi kan inte bara luta oss tillbaka med vissheten, det ställer krav på oss. Därför vill jag göra det lite tydligare för dig att veta vad du får om du hänger med i vårt stora nyhetsflöde dygnet runt, året runt.

Falu-Kuriren tar dig med i händelsernas centrum. I vad det snackas om just nu, i vad som händer i det politiska spelet eller den lokala fotbollsmatchen och i ute i vimlet där människor är.

Det finns några centrala delar som dagstidningen alltid stått för och som kommer att märkas ännu mer framöver i vår journalistik.

Annons

Vi tar läsaren i handen och ger dig lite mer

Annons

Följ med Falu-Kuriren i händelsernas centrum.

Under vinjetten Följ med som du ser i tidningen för första gången här i dag, lovar vi dig att få göra just det. Då tar vi läsaren i handen och ger dig lite mer. Informerar, analyserar, engagerar, överraskar, chockar, roar...

Så, det här är vårt löfte till dig som prenumerant:

Vi kommer riktigt nära människorna. Era berättelser är det som ger kött och blod åt journalistiken. En händelse eller en historia berättas aldrig så bra som genom den som är berörd.

Vi ska vara först med nyheten och göra det bäst. Det kan vara en olycka, en brand, en knivskärning, ett kommunalråd som avgår, planerna på ett nytt omdiskuterat badhus – kort sagt det som gör att du håller dig uppdaterad och hänger med.

Vi är lika nyfikna som du och bollar upp snackisarna. Ingen fråga är för liten eller enkel. Det som engagerar på orten är också det vi vet är viktigt för dig.

Vi granskar, ifrågasätter och tränger bakom fasaden. Vad är det som döljer sig bakom det hårt kritiserade beslutet? Gick det rätt till när skattemiljonerna rullade? Varför vägrar kommunchefen att svara? Genom att vi ställer kritiska frågor får du reda på mer.

Annons

Precis som i livet i stort behövs glädjeämnen i journalistiken

Helena Nyman, chefredaktör för Falu-Kuriren.

Bild: Lars Dafgård

Annons

Vi litar på dig som läsare – att du är insatt och följer med i samhällsdebatten. Men vi kan förstås inte förutsätta att alla förstår allt och då är det vi som förklarar för att ge ett sammanhang. Sammanfatta komplicerade sammanhang för att göra dig lite klokare.

Vi överraskar och roar. Precis som i livet i stort behövs glädjeämnen i journalistiken, det som kan lätta upp vardagen. Om du blir glatt överraskad över något vi har skrivit, då har vi lyckats med just det.

Jag hoppas att det här låter som ett löfte som känns bra. Det gör det för oss på Falu-Kuriren. Håll utkik efter vinjetten Följ med framöver så lovar jag att du får hänga med på både det ena och det andra. I det jobbiga och det som ger energi, i det viktiga och det som bara är ren och skär glädje.

I dag får du följa med till Lilla Källviken, bostadsområdet i Falun full av barnfamiljer och där många drömmer om att bo. Familjen Strandberg var först med att köpa en tomt i det nya området som då bara fanns på papperet. I en serie artiklar får du berättelsen om ett villaområde som många är nyfikna på.

Helena Nyman, chefredaktör Falu-Kuriren

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan