Annons

Annons

Annons

Följ med

Vi har öppnat en ny redaktion på stan i Falun

Falu-Kuriren flyttar ner på stan igen.

Kom och träffa oss fredag 26 maj!

Text

Många pratar fortfarande om ”Tidningskvarteret” vid Stigaregatan-Sturegatan. Under en tid kallades det skämtsamt för Faluns Klarabergskvarter; efter det kvarter i Stockholm där flera tidningsredaktioner – och barer – höll till.

Trots att det är många år sedan vi lämnade huset för att flytta upp på Ingarvet lever minnena kvar bland faluborna.

På Ingarvet bor i dag Falu-Kurirens huvudredaktion, Dala-Demokraten, ett tv-nav som servar Bonnier News Locals drygt 40 lokaltidningar, där finns mediesäljare och två stora tryckerier. De här kommer att vara kvar, men en redaktion på sex journalister kommer tillbaka ner på stan.

Reportrar i centrum är en signal att vi kommer närmare människorna och händelserna

Annons

I de nya fina lokalerna på Falugatan jobbar falureportrarna Lars Dafgård, Agnes Fäldt, Seth Jansson, Nina Blazevic, Karin Sundin och nyhetschef Jan Svensson.

Bild: Jenny Andréasson

Annons

Närmare bestämt Falugatan 3 - mitt emot Falan Galleria med utsikt över den myllrande gågatan och ingången till Systembolaget. Under oss ligger bland annat krogen Dublin.

I de nya fina lokalerna jobbar falureportrarna Agnes Fäldt, Nina Blazevic, Karin Sundin, Lars Dafgård, Seth Jansson och nyhetschef Jan Svensson. Några av våra övriga medarbetare kommer säkert också sitta där och jobba till och från.

Att vara lokala och nära våra läsare är viktigt. Det innebär att vi både ses och ser och reportrar i centrum är en signal att vi kommer närmare människorna och händelserna.

Vy från den nya redaktionen vid Falugatan, bara ett stenkast från Stora torget.

Bild: Jan Svensson

Faluredaktionen kan nu mycket bättre fånga upp det som händer i Falun. Vi lyssnar till snackisarna, följer det politiska spelet och är med i vimlet där människorna finns.

Vi har gång- eller cykelavstånd till viktiga politiska arenor och lokaler för kultur och musik. Polishuset ligger ett stenkast bort, liksom länsstyrelsen, kyrkan, skolor och mycket annat som är centrerat till kärnan tillsammans med butiker och krogar.

Fredag 26 maj finns vi på plats vid Falugatan och ser gärna att du kommer förbi och hälsar på

Annons

Annons

Vi vet att Falun är så mycket mer än så. Allt händer inte i centrum. Vi kommer förstås fortsättningsvis att intressera oss för det som händer även i Bjursås, Grycksbo och Svärdsjö eller uppe på Lugnet. Dit tar vi oss snabbt med våra elbilar.

Och som tidigare har vi också reportrar för bevakning på plats ute i kommunerna Leksand, Rättvik, Gagnef, Vansbro och Malung-Sälen.

Under veckan har reportrar flyttat in i de nya lokalerna på stan, i förgrunden Agnes Fäldt och Seth Jansson.

Bild: Jan Svensson

Nu på fredag 26 maj mellan klockan 15.00 och 18.00 finns vi på plats utanför den nya redaktionen på Falugatan och ser gärna att du kommer förbi och hälsar på. Vinn fina priser genom att svara på frågor i vårt Falu-Kuriren-quiz.

Vad tycker du om att vi finns på stan igen?

Vad tycker du att vi ska skriva om?

Vill du kontakta någon av reportrar når du oss på 023-93 555

Hoppas vi ses!

Helena Nyman, chefredaktör för Falu-Kuriren

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan