Annons

Annons

Annons

Falun

Insändare
Lång väntan på Falu lasarett

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag får åka med buss från Mora, cirka två timmar, för att komma till ögonmottagningen på Falu lasarett och få injektion. Väntrummen är oftast överfulla så man får stå och vänta, ofta i timmar. Som gammal och ledbruten 73-åring är detta jobbigt på gränsen till en pina.

Det är ett hån mot patienterna och tiden som vi tvingas slänga bort på att dels åka buss i nästan fyra timmar för att ta oss fram och åter till lasarettet och sedan stå i ett väntrum i ytterligare timmar.

Annons

Annons

"Jag är förskräckt att man inte kan planera bättre. Varför tar man in mer patienter per dag än man klarar av att hantera på ett värdigt sätt?", undrar insändarskribenten.

Bild: Ebba Kulneff

Jag är förskräckt att man inte kan planera bättre. Varför tar man in mer patienter per dag än man klarar av att hantera på ett värdigt sätt? Jag väntar ju hellre hemma flera dagar på en tid än står i väntrummet på Falu lasarett.

Varför kalla ner mig till en tid klockan 11.00 när jag inte får komma in förrän 12.30? Det måste väl gå att planera så att det flyter på även utifrån människovärdigheten och hänsyn till oss patienter.

Ren och skär galenskap för oss patienter som bor på långt avstånd till Falu lasarett. Dom som bor i Falun kan gå hem och vänta om dom får besked att dom inte får träffa läkare förrän om tre timmar, vi långt bortifrån kan inte ta bussen hem då och vänta hemma utan tvingas stå i väntrummet timme efter timme.

Sven Oskar Herbert Lind

–––

Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan